Boxerens karakter og egenskaper
 


Boxeren er en av kjendisene i hundeverdenen med sitt særpregede hode og uttrykk. Den har vunnet ry som en god tjenestehund, er glad i å jobbe, nervefast, selvbevisst, harmonisk og karakterfast. Den er våken og interessert i alt som foregår. En blid og frimodig hund overfor mennesker den møter.
Av karakter er den pålitelig, uten lumskhet og falskhet selv i høy alder. Aggresivitet overfor mennesker er et ukjent begrep - derimot går den ikke av veien for et slagsmål med andre hunder hvis den blir provosert. Boxeren er sent moden, er alltid opplagt til lek og moro, og er barnas venn livet ut, men bør ikke være noe leketøy for barn.
Som den livlige hunden boxeren er, kan valpetiden være en prøvelse. En førstegangs hundeeier kan nok oppleve en ung boxer noe krevende.
Boxeren er et familiemedlem som vil være der noe skjer. Den hilser sin familie med voldsom begeistring når den kommer hjem, enten fraværet har vært langt eller bare noen minutter. Boxeren er ingen "gneldrebikkje". Den finner seg i å vente uten å mase, men vil vanligvis varsle at fremmende kommer til gards.
Ettersom boxeren er svært glad i mennesker, tilpasser den seg lett nye omgivelser.

Boxeren har lange tradisjoner som brukshund, og i sitt hjemland Tyskland, ligger den på annen plass i antall startende tjenestehundprøver. Når det gjelder brukshundsøvelser som sporsøk, sanitetsrundering og ikke minst forsvarsarbeid, er boxeren fullt på høyde med andre tjenestehundraser.
Det har etterhvert blitt fler og fler som deltar i lydighetskonkurranse med boxeren. Dette er en aktivitet som under kyndig veiledning garantert vil gi mange spennende og interessante stunder med hunden. Boxeren er en sterk og muskuløs hund som bør gis muligheten til å "jobbe". Den bærer gjerne din kaffetermos og nistepakke i en kløv, eller trekker deg og pulken i skiløypa på vinterstid. Dette er imidlertid aktiviteter som nøye bør tilpasses hundens fysiske utvikling.   


 

 


 

 

 
KVADRATEN

Reidun Grätz og
Per Frey
Hånesveien 21
4635 Kristiansand

Tlf.   +47 38175850
Fax. +47 38175851
Mob:+47 92860161
Mob:+47 95796504

E-mail:
p-o-frey@online.no